Olejek eteryczny z lawendy

0 z 5

154,00 

0
Dodaj do porównania

Brak w magazynie

Aby korzystać z funkcji listy oczekujących, musisz się zarejestrować. Zaloguj się lub utwórz konto

Olejek eteryczny z lawendy (Lavandula angustifolia) ma zapach będący wspaniałą mieszanką świeżości, kwiatów, czystości i spokoju. To właśnie ten dynamiczny aromat sprawił, że roślina stała się klasykiem wśród perfum, mydeł, odświeżaczy i kosmetyków. Lawenda to jeden z naszych najpopularniejszych produktów, który jest doskonałym olejem dla początkujących i koniecznością w każdym domu. Olejek eteryczny z lawendy jest ulubionym nie tylko ze względu na swój klasyczny zapach – jest również bardzo wszechstronny. Od produktów do pielęgnacji skóry po zabiegi relaksacyjne – ten olejek może natchnąć i ulepszyć wiele dziedzin Twojego życia.

Dodaj swoją opinię

Od 25 lat nasze zaangażowanie w jakość Seed to Seal® było zarówno obietnicą dla Ciebie, jak i odzwierciedleniem naszego poczucia globalnego zarządzania i odpowiedzialności. Wierzymy, że chcesz tylko tego, co najlepsze dla swojej rodziny i dla siebie – produktów oryginalnych, wolnych od szkodliwych tworzyw sztucznych i niezrównanej czystości. Nasza zastrzeżona obietnica Seed to Seal jest naszą obietnicą wobec Ciebie, Ziemi i nas samych, że produkty Young Living będą najlepszymi dostępnymi teraz i zawsze.

Seed to Seal i jego trzy filary – zaopatrzenie, nauka i standardy – są wykorzystywane w każdym aspekcie naszych wymagających procesów produkcji olejków eterycznych, zarówno w naszych własnych gospodarstwach, jak iw naszej starannie dobranej rodzinie gospodarstw partnerskich. Seed to Seal jest częścią naszych skrupulatnych testów jakości i ponownych testów, aby upewnić się, że Twoja rodzina będzie cieszyć się najczystszymi olejkami eterycznymi na świecie. Ostatecznie Seed to Seal jest częścią wszystkiego, co robimy. Wiemy, że dla nas – i dla Ciebie – po prostu nic innego nie zrobi.

 

Cechy i zalety
  • Promuje uczucie spokoju i zwalcza sporadyczne napięcie nerwowe
  • Posiada właściwości równoważące uspokajające umysł i ciało
  • Oczyszcza i łagodzi drobne podrażnienia skóry
  • Działa kojąco na skórę po dniu spędzonym na słońcu
  • Zmniejsza widoczność wyprysków
  • Wspomaga starzejącą się skórę
  • Obejmuje naturalnie występujące składniki: octan linalilu, linalol i ocymen
Profil aromatyczny
Słodki, ziołowy, kwiatowy aromat
Kluczowe składniki
  • Octan linalilu
  • Linalool
  • Cis-beta-ocymen
  • Trans-beta-ocymen
  • Terpinen-4-ol
Znaleziono również w
  • Mieszanka olejków eterycznych Aroma Siez
  • Mieszanka olejków eterycznych przebaczenia
  • Delikatna mieszanka olejków eterycznych dla niemowląt
  • Spokojny roll-on
  • Relaksacyjny olejek do masażu
  • Sadzonki Chusteczki Dla Dzieci
  • Kolekcja Everyday Oils
Działa dobrze z
  • Mieszanka olejków eterycznych Peace & Calming®
  • Roll-On Stress Away
  • Chłodząca mgiełka LavaDerm
  • Dyfuzor kropli rosy

Składniki

Składniki
Olejek Lavandula angustifolia * (Lawenda)
† 100% czysty olejek eteryczny

Sugerowane zastosowania

Aplikacje
  • Dodaj kilka kropli do balsamów, szamponów i produktów do pielęgnacji skóry, aby uzyskać klasyczny aromat i bardziej młodzieńczą cerę.
  • Dodaj 4 krople lawendy i 1 szklankę soli Epsom do kąpieli, aby stworzyć relaksującą atmosferę.
  • Odpręż się wieczorem podczas uspokajającego masażu karku lub pleców z lawendą.
  • Używaj lawendy jako elementu rytuału na dobranoc, wcierając ją w podeszwy stóp lub rozpylając obok łóżka.
  • Dodaj go do kompleksu olejów roślinnych V-6 ™ i stosuj miejscowo, aby ukoić skórę po dniu spędzonym na słońcu.
Gdzie rozpraszać
  • Wypełnij swoją sypialnię kojącym aromatem lawendy wieczorem, aby stworzyć kojącą przestrzeń sprzyjającą zasypianiu.
  • Nadaj dziecku delikatny kwiatowy zapach podczas drzemki, aby stworzyć przyjemną i spokojną atmosferę, która przygotuje malucha na słodkie sny.
  • Odpręż się w otoczeniu spa w dowolnym miejscu, łącząc lawendę z innymi luksusowymi zapachami, takimi jak eukaliptus, bergamotka lub cedr.
Doświadczenie
Olejek eteryczny z lawendy ma kwiatowy, uspokajający zapach, który można stosować aromatycznie lub miejscowo. Dzięki swoim licznym zaletom lawenda jest jednym z naszych najpopularniejszych produktów.
Wskazówki dotyczące etykiet
Miejscowe: nanieść 2–4 krople bezpośrednio na wybrany obszar. Nie wymaga rozcieńczania, z wyjątkiem najbardziej wrażliwej skóry. Użyj w razie potrzeby.
Aromatyczne:
 Rozpylać do 1 godziny 3 razy dziennie.

Ciekawostki

Czy wiesz, że lawenda należy do rodziny miętów i jest jednym z naszych najpopularniejszych olejków? Young Living ma trzy farmy uprawiające lawendę w Utah, Idaho i Francji. Lawenda jest destylowana parą wodną z kwitnących wierzchołków rośliny, a do wytworzenia jednej 15-ml butelki olejku lawendowego potrzeba 27 stóp kwadratowych lawendy. W starożytnej Grecji Pedanius Dioscorides, lekarz farmakolog i botanik, chwalił wiele właściwości i zastosowań lawendy. Olejek eteryczny z lawendy można znaleźć w wielu mieszankach Young Living, w tym Stress Away ™, Tranquil ™, RutaVaLa ™, Forgiveness ™ i Harmony ™.
Nazwa naukowa: Lavandula angustifolia
Rodzina botaniczna: Lamiaceae
Region (y) uprawy: Utah, Idaho, Francja
Użyta część rośliny: Kwitnienie wierzchołka
Metoda ekstrakcji: destylowana z parą wodną z wierzchołka kwitnienia
Region YL: Większość olejków eterycznych Young Living Lavender pochodzi z Francji i Stanów Zjednoczonych.

Opinia Użytkownika

0.0 poza 5
0
0
0
0
0
Czytaj opinie

Jeszcze nie ma żadnych ocen.

Zasady wysyłki

Szczegóły po kliknięciu w link przekierowujący do sklepu zewnętrznego

Polityka zwrotów

Szczegóły po kliknięciu w link przekierowujący do sklepu zewnętrznego

Zasady anulowania / zwrotu / wymiany

Szczegóły po kliknięciu w link przekierowujący do sklepu zewnętrznego

Pytania ogólne

Nie ma jeszcze zapytań.

Suplementy diety, zdrowa żywność
Logo
Rejestracja Nowego Użytkownika
Cieszymy się, że jesteś z Nami
Resetuj Hasło
Porównaj przedmioty
  • Całkowity (0)
Porównać
Wózek sklepowy