Skip to content

Olej z marakui

39,00 

od AVEBIO Małgorzata Tomaszewska

Opis

Producent:

Naturalny, kosmetyczny olej wyciskany z nasion marakui (passiflory), bogaty w niezbedne, nienasycone kwasy tluszczone, a takze w witaminy A ,C, K i E oraz wapn, potas i fosfor. Byl wykorzystywany od setek lat przez plemiona z Amazonii. Ten oryginalny i egzotyczny olej slynie z bogatej zawartosci bioflawonoidów jak i niezbednych nienasyconych kwasów tluszczowych Omega 6. Nadaja one olejowi wlasciwosci odmladzajace. Olej ten regeneruje i odzywia skóre oraz wlosy delikatne i suche nie przetluszczajac ich.

Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjal antyoksydacyjny niz olej arganowy co czyni go bardzo silnym olejkiem o wlasciwosciach przeciwstarzeniowych i przeciwzmarszczkowych.

Jak dziala olejek z pestek marakui i jakie ma wlasciwosci?

– nawilzajace i ochronne,

– poprawia elastycznosc skóry,

– uspokaja skóre i lagodzi stany zapalne,

– reguluje wydzielanie sebum,

– spowalnia procesy starzenia sie skóry,

– witamina K stymuluje krzepniecie, dziala znakomicie na cere naczynkowa, na tradzik rózowaty i zaczerwienienia skóry,

– regeneruje i przywraca warstwe lipidowa,

– zmniejsza stany zapalne skóry,

– lagodzi obrzeki i bóle miesni,

– zapewnia witalnosc skóry,

– skwalen, glówny element powierzchni skóry, ma wlasciwosci zmiekczajace i przeciwutleniajace,

– karotenoidy i flawonoidy przeciwdzialaja wolnym rodnikom,

– polecany równiez do pielegnacji suchych, kruchych i zniszczonych wlosów (nadaje im polysk),

– swietnie sprawdza sie w masazu sportowym, gdyz posiada wlasciwosci przeciwzapalne,

W przypadku jakiej cery najlepiej stosowac olej z marakui?

Olejek z pestek marakui polecany jest w przypadku kazdego rodzaju cery. Zdecydowanie najbardziej sprawdza sie jednak w przypadku cery naczynkowej (m. in. dzieki wysokiej zawartosci witamin C i K). Skutecznie wspiera tez lagodzenie objawów tradziku rózowatego.

Czy ten olejek jest bezpieczny w przypadku skóry alergicznej?

Olejek jest w 100% naturalny i bezpieczny równiez dla osób ze sklonnosciami do alergii skórnych.

Jak powinno sie stosowac naturalny olej z marakui?

Olejek mozna stosowac na rózne sposoby:

– zaaplikuj bezposrednio na skóre (twarzy lub calego ciala),

– wymieszaj w otwartej dloni z ulubiona woda kwiatowa i wmasuj w skóre – dodatkowo nawilzysz skóre i spowodujesz, ze skóra stanie sie aksamitnie gladka,

– w przypadku cery naczynkowej lub dotknietej tradzikem rózowatym w szczególnosci polecamy stosowanie olejku z marakui w polaczeniu z hydrolatem z kocanki (Niesmiertelnika).

Jaka jest maksymalna data trwalosci?

Kazde opakowanie posiada etykiete na której jest data do której olejek powinien byc zuzyty. Zawsze jest to min. kilka – kilkanascie miesiecy. Nie sprzedajemy produktów, którym konczy sie termin przydatnosci “za chwile”.

Jak najlepiej przechowywac ten kosmetyk?

Pamietaj aby unikac nadmiernie naslonecznionych i nagrzanych miejsc (np. parapet lub obok grzejnika). Przechowywanie w lodówce nie jest konieczne. Temperatura pokojowa jest wystarczajaca.

Jakie sa dostepne pojemnosci oleju z marakui i czy jest on wydajny?

Olejek z marakui marki AVEBIO jest dostepny w butelkach o dwóch pojemnosciach: 50 ml i 100 ml. Jak kazdy nasz olejek kosmetyczny, jest on bardzo wydajny. Mala buteleczka (50 ml) wystarcza srednio na ok. 3 miesiace codziennego stosowania (w przypadku pielegnacji twarzy). Wieksze opakowanie (100 ml) – wystarcza na ok. pól roku.

Czy olejek byl testowany na zwierzetach?

Absolutnie, nie!

Czy olejek posiada jakies certyfikaty?

Kosmetyczny olejek z pestek marakui marki AVEBIO uzyskal prestizowy ceryfikat przyznany przez Miedzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierzat – VIVA! – Znak V . Oznacza to m. in., ze produkt nie byl testowany na zwierzetach i ze nie zawiera zadnych skladników zwierzecych oraz syntetycznych.

Czy olejek jest na 100% oryginalny i naturalny?

Oczywiscie! Produkt jest w 100% naturalny i oryginalny. Nie zawiera zadnych dodatków czy konserwantów.

Jaki ma zapach, konsystencje i kolor?

Olejek jest praktycznie bez zapachu. Posiada bardzo lekka i delikatna konsystencje. Szybko sie wchlania. Kolor olejku – jasnozólty.

Jak najlepiej stosowac ten olejek?

Olejek polecany jest do pielegnacji twarzy oraz calego ciala. Mozna go stosowac samodzielnie, jednak zdecydowanie najlepsze efekty mozna uzyskac w polaczeniu z naturalnymi wodami kwiatowymi. W przypadku cery naczynkowej idealne polaczenie to olejek z marakui i woda z niesmiertelnika (kocanki wloskiej).

Jakie jest pochodzenie produktu?

Produkt pochodzi z Poludniowej Afryki.

Jak i z czego pozyskuje sie ten olejek?

Kosmetyk powstal w procesie tloczenia na zimno pestek owocu marakui (Passiflora Incarnata).

Czy wiedziales o tym, ze?

– olejek z marakui posiada ok. 2 – krotnie wiekszy potencjal antyoksydacyjny niz olejek arganowy,

– marakuja tak naprawde to tylko potoczna nazwa, prawidlowa nazwa to: meczennica jadalna,

– nazwa „marakuja” pochodzi od indianskiego slowa „maraú-ya”, co oznacza „owoc do zjedzenia jednym haustem”,

– nazwe „Passionflower” nadali w XVIII wieku misjonarze, którzy w kwiatach marakui dostrzegli meke Jezusa (lac. passio – cierpienie, flos – kwiat),

– owoce marakui poleca sie w przypadku: wysokiego poziomu stresu, silnego zmeczenia, nerwicach, stanach depresyjnych, zaburzeniach snu, bólach migrenowych,

Dostępność: dostępny od ręki

Treści i produkty widniejące na stronie: tabelazdrowia.pl mają na celu polepszenie stanu organizmu np. poprzez wzmocnienie układu odpornościowego czyli informowanie o zdrowym stylu życia i odżywianiu, a nie zastąpienie, kontaktu pomiędzy czytelnikiem strony a jego lekarzem.Filtr wyszkiwania: "problemy zdrowotne" pokazuje choroby na które dane produkty mogą wspomagać powrót do zdrowia lecz nie leczyć. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych na naszej stronie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych na stronie tabelazdrowia.pl .

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com