Cudowny Dar Natury
Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia oraz gotowania- wszystko dzięki wysokiej temperaturze dymienia. Co więcej, może używany być jako zamiennik masła. Zaskakującym faktem jest również to, że można zastosować go w kosmetyce, jako odżywka do włosów oraz substancja nawilżająca skórę. Olej ten odznacza się wysoką zawartością nasyconych kwasów tłuszczowych, które są świetnym źródłem energii oraz rozpuszczalnikiem dla witamin. Olej może być używany do: smażenia, pieczenia, dodatku do sałatek, bezpośredniego stosowania, nawilżania skóry oraz włosów.
Wartość odżywcza i zapach
Oleje kokosowe oferowane na tej stronie podczas produkcji nie zostały poddane procesowi rafinacji, co zwiększa ich walory odżywcze.
Występują w nim m.in.kwas laurynowy ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Zawiera witaminę A,B i C oraz minerały takie jak potas,fosfor i wapń. Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Można używać go do smarowania pieczywa i pieczenia. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.
Najwyższej jakości oleje z pierwszego tłoczenia, tłoczone jest na zimno wyłącznie ze świeżego miąższu orzechów kokosowych z upraw ekologicznych . Są cenione ze względu na występującą w nim kombinację kwasów tłuszczowych.
Jak widzimy dziewczyny szaleją na punkcie oleju kokosowego. Ładnie nam odżywia włosy. Olejowane włosy są też milsze w dotyku oraz ładniej pachną. To wszystko nam daje olej kokosowy. Smarowanie pieczywa. Wybielanie zębów czy smażenie.
Zobaczmy o co tu chodzi ?
Jeden produkt może być na wszystko więc ssąc olej, możemy równocześnie go spożywać. Smarować ciało i włosy. Możemy zrobić komuś masaż olejkiem kokosowym a potem… . Natura w 100% zastępuje nam komercyjne kosmetyki..
Rewelacyjny dar Natury..
Zobaczcie playlistę filmów po lewej stronie aby poznać opinie ludzi o olejach kokosowych.
Dlaczego ten olej jest taki wartościowy
Nierafinowany olej kokosowy ma zapach kokosowy, a rafinowane nie mają już tego zapachu.
Naturalna woń KOKOSA może być na naszej skórze, włosach, smarując chleb czy robić masaż olejem kokosowym. Głęboko nawilża.
Także Malibu jest z zapachem koksowym, więc też możemy delektować się alkoholem z kokosem
Olej kokosowy składa się z kwasów tłuszczowych o średnich łańcuchach MCFA. Dwie trzecie wszystkich tłuszczów nasyconych w oleju kokosowym jest średniej długości łańcuchem tłuszczów nasyconych. To jest ważnym faktem i zasługuje na dodatkowe wyjaśnienie, bowiem tłuszcze MCFA w rzeczywistości pomagają nam schudnąć, obniżają poziom cholesterolu, poprawiają wyniki diabetykom i … zmniejszają ryzyko chorób serca.
Olej kokosowy zawiera tak zwane trójglicerydy o średniej długości łańcuchów kwasów tłuszczowych (MCT) które są one metabolizowane w zupełnie inny sposób niż reszta kwasów tłuszczowych.
Przechodzą bezpośrednio do wątroby z przewodu pokarmowego, gdzie są używane jako szybko przyswajalne źródła energii, albo są zmieniane w tak zwane związki ketonowe, które mogą mieć lecznicze działanie na system nerwowy, przy takich chorobach jak padaczka i choroba Alzheimera
.
Jedno z badań wykazało, że jedzenie dziennie 15-30 gramów triglicerydów o średnich łańcuchach powoduje wzrost dziennego zużycia energii o 5%, co zwiększa spalanie kalorii o około 120 kalorii dziennie W perspektywie długoterminowej spożycie średnio-łańcuchowych triglicerydów zawartych w oleju kokosowym może przyczynić się do znacznej utraty wagi.
Występują w nim m.in.kwas laurynowy ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Zawiera witaminę A,B i C oraz minerały takie jak potas,fosfor i wapń. Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Można używać go do smarowania pieczywa i pieczenia. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.
Poniżej możesz znaleźć produkty: Oleje kokosowe