Moringa - zioło

Moringa – liście chrzanowego drzewa

Wartościowe zioło

Drzewo, które rośnie w Himalajach daje liście, które mają tak dużą wartość dla naszego zdrowia

Moringa - zioło

W naturze rośnie ono na południowych zboczach Himalajów. Dzięki jego skutecznym właściwościom drzewo Moringa nazywane jest również cudownym drzewem.

W jego liściach zawarte są:

  • niezbędne do życia aminokwasy,
  • kwasy tłuszczowe,
  • witaminy: B1, B2, C, D, E, K,
  • mikro i makroelementy: cynk, żelazo, potas, wapń, magnez,
  • progesteron – bardzo ważny hormon dla kobiet,
  • naturalne białka,
  • naturalny błonnik.

    Moringa ma naturalne właściwości farmakologiczne:

  • regularne stosowanie wyrównuje nadciśnienie,
  • działa antybakteryjnie,
  • posiada właściwości przeciwgrzybicze,
  • działa antywirusowo,
  • chroni wątrobę,
  • działa przeciwzapalnie,
  • hamuje tworzenie się brodawek,
  • jest naturalnym antybiotykiem.

    Moringa pochodzi z kontrolowanych upraw. Jest produkowana bez syntetycznych pestycydów i nawozów, wytwarzana bez dodatków chemicznych, sztucznych barwników i aromatów.

    Kraj pochodzenia: Indie.

Wartość z zioła Moringa

Moringa

Drzewo Moringa należy do starożytnych ajurwedyjskich roślin leczniczych.

Dzięki jego wszechstronnej skuteczności drzewo Moringa nazywane jest również cudownym drzewem. Proszek z liści Moringa jest z powodzeniem stosowany w walce z niedożywieniem i niewłaściwym odżywianiem w krajach trzeciego świata, a mianowicie z następujących powodów: w liściach drzewa Moringa zawarte są wszystkie niezbędne do życia aminokwasy, kwasy tłuszczowe jak również szerokie spektrum witamin i minerałów.
W naturze rośnie ono na południowych zboczach Himalajów.
Starożytna medycyna ajurwedyjska opisywała drzewo Moringa i wykorzystywała do celów leczniczych już 3000 lat temu.
Przy pomocy Moringa Ajurweda leczyła około 300 chorób. Kapsułki z proszkiem Moringa to
naturalny, niezwykle wszechstronny preparat multiwitaminowy i mineralny.
Moringa pochodzi z kontrolowanych upraw, jest produkowana bez syntetycznych pestycydów i nawozów. Moringa wytwarzana jest bez napromieniania oraz bez stosowania rozpuszczalników, dodatków chemicznych, sztucznych barwników i aromatów.
Składniki proszku z liści Moringa:
Sproszkowane liście Moringa zawierają około 20 rodzajów aminokwasów, 46 typów przeciwutleniaczy, 36 związków przeciwzapalnych. Proszek z liści Moringa to wysokowartościowe źródło naturalnego białka, które jest bardzo dobrze przyswajalne biologicznie, a ponadto zawiera on naturalny błonnik.
Ta sama ilość proszku z Moringa zawiera:
· 1,3 x więcej niezbędnych aminokwasów niż jaja
· 1,9 x więcej błonnika niż ziarna pszenicy
· 4,5 x więcej witaminy E niż kiełki pszenicy
· tyle samo witaminy C, co sałatka owocowa
· 2,4 x więcej beta-karotenu niż marchew
· 6,9 x więcej witaminy B1 i B2 niż drożdże
· 4,7 x więcej kwasu foliowego niż wątroba wołowa
· 3,4 x więcej potasu niż banan
· 2,2 x więcej magnezu niż proso
· 1,3 x więcej cynku niż kotlet wieprzowy
· 8,8 x więcej żelaza niż polędwica wołowa (schab)
· 17 x więcej wapnia niż mleko krowie (preferowane mleko)
· 3 x więcej chroniącej oczy luteiny niż jarmuż
· 6 x więcej chroniących serce polifenoli niż czerwone wino
· 37 x większe właściwości przeciwutleniające niż winogrona
Działanie proszku z liści Moringa: proszek z liści Moringa w naturalny sposób zwiększa naszą energię Moringa ma właściwości uspokajające i wspomaga dobry sen jest bogaty w polifenole katechin, zwłaszcza galusan epigalokatechiny (EGCG). EGCG jest silnym antyoksydantem między innymi hamującym wzrost komórek nowotworowych Moringa oleifera jest również skuteczna w obniżaniu poziomu cholesterolu LDL i hamuje powstawanie zakrzepów
· Moringa pomaga w niestrawności, kolkach, stanach zapalnych, gorączce, nietrzymaniu moczu, kamieniach nerkowych, puchlinie brzusznej
· kaszlu, astmie, zapaleniu oskrzeli
· infekcjach gardła
· dolegliwościach okulistycznych
· nerwobólach
· dolegliwościach reumatycznych
· schorzeniach serca
· wrzodach
ale posiada jeszcze także wiele innych właściwości leczniczych.
Moringa ma następujące właściwości farmakologiczne: jest skuteczna przeciwko nadciśnieniu, działa antybakteryjnie, posiada właściwości przeciwgrzybicze działa antywirusowo chroni wątrobę działa przeciwzapalnie posiada właściwości antybiotyku działa stymulująco hamuje tworzenie się brodawek

Stosowanie:

    1-2 razy dziennie (1 łyżeczkę rozpuścić w 100 ml letniej wody), pomiędzy posiłkami.
    Stosować jako przyprawę do sałatek i innych potraw.

 

Składniki:

W 100 gramach jest 100% Moringa liście mielone drzewa chrzanowego.

 

Zamówienie Moringa

Porównaj Produkty

Dodaj produkty do porównania.

Porównaj Produkty

Koszyk

Wyszukiwanie

Dostępność

Cena

Kategorie

Tagi

Producent

Sprzedawca

Składniki odżywcze

Probiotyki

Składniki pierwotne

Minimalny wiek

Cukry

Technologie

Konsystencja

Części ciała

Przeznaczenie

Oczyszczanie

Badania

Dla kogo

Układy organizmu

Problemy zdrowotne

Opakowanie

Zawartość( masa netto)

Białka ( g ) w 100 g

Węglowodany ( g ) w 100 g

Węglowodany proste ( g ) w 100 g

Tłuszcz ( g ) w 100 g

Kwasy tuszczowe nasycone ( g ) w 100 g

Kwasy tuszczowe nienasycone ( g ) w 100 g

Kwasy tuszczowe jednonienasycone ( g ) w 100 g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ( g ) w 100 g

Sól w 100 g

Błonnik ( g ) w 100 g


Alergeny