Molekuły sygnalizujące REDOX to związki, które odpowiadają np. za komunikację międzykomórkową w organizmie. Ich ilość spada po 12 tym r oku życia.
>Stosowanie ASEA jest jednym z najbardziej skutecznych sposobów NATURALNEGO osiągnięcia tego wzrostu. Ponieważ jedzenie glutationu jest bezużyteczne, a niektóre sposoby farmakologiczne wykazują niepożądane efekty uboczne, z naturalnych sposobów skupiliśmy się na właśnie na nim. Organizm wytwarza GSH wewnątrzkomórkowo, wykorzystując jego prekursory obecne w pożywieniu. O ile dostarczenie glicyny i glutaminianu nie jest problemem, bo są łatwo dostępne w diecie, to największy kłopot jest z cysteiną. Można oczywiście jeść po 30 jajek dziennie, ale chyba jest to niezbyt realne.
Cysteina jako wolny aminokwas ma problem z przenikaniem z układu pokarmowego do komórek. Większość jej cząsteczek jest degradowana w układzie pokarmowym. Jeśli ten aminokwas nie jest dostępny we krwi, nie możemy wytwarzać glutationu. I tu jest duża rola MSR, których działanie na poziomie komórkowym jest bardzo pomocne, wręcz kluczowe w tym procesie. ASEA nie jest suplementem glutationu, tylko wspomagaczem układu odpornościowego.
Poprawiona efektywność glutationu, to tylko nieunikniony produkt uboczny kompleksowego działania MSR w organizmie na poziomie komórki. Osobiście nie znam innych NATURALNYCH I SKUTECZNYCH, bez efektów ubocznych, metod podnoszenia poziomu glutationu.
Jeszcze, by to zobrazować podam taki przykład współzależności. W jednym domu mieszka 5 osób w różnym wieku od 12 do 80 lat i co jest oczywiste mają różną odporność, pomimo tego, że ich dieta i środowisko są jednakowe. Jaka jest przyczyna? Jedna z nich to taka, że organizm tej osoby, który produkuje więcej MSR, generuje także większy poziomu glutationu.
Skuteczność widoczna podczas stosowania produktów ASEA z Molekułami sygnalizującymi REDOX
