Master Tonic – „naturalny antybiotyk”

polski produkt

Master Tonic
– naturalny antybiotyk –

Składniki warzywne wpływające na lepszą odporność. Zawiera m.in czosnek, który eliminuje szkodliwe bakterie i mikroorganizmy. Czosnek dba o zwiększenie poziomu zdrowych bakterii.

[box type=”bio”]

Tonik o silnym działaniu na nasze ciało. Zawierający m.in. Cebulę, czosnek, imbir, kurkumę, chrzan.

[/box]

Moc składników

1. Czosnek – to silny antybiotyk o wielu korzyściach zdrowotnych. W przeciwieństwie do antybiotyków chemicznych, zabijających miliony przyjaznych bakterii, których potrzebuje organizm, jego jedynym celem jest eliminacja szkodliwych bakterii i mikroorganizmów. Czosnek dba o zwiększenie poziomu zdrowych bakterii.
2. Cebula – bliska krewna czosnku, ale ma łagodniejsze działanie. Razem tworzą duet idealny.
3. Chrzan – skuteczny lek w walce z chorobami zatok i płuc. Otwiera zatkane kanały w organizmie, poprawia krążenie.
4. Imbir – ma silne właściwości przeciwzapalne, stymuluje krążenie.
5. Papryka chili – chyba najpotężniejszy stymulator krążenia.
6. Kurkuma – przyprawa doskonała, oczyszcza i zmniejsza stan zapalny. Blokuje rozwój raka i zapobiega demencji. Pomaga szczególnie osobom cierpiącym na bóle stawów.
7. Ocet jabłkowy – stosował go ojciec medycyny – Hipokrates. Ocet jabłkowy jest produkowany ze świeżych i dojrzałych jabłek, które ulegają fermentacji i przechodzą przez rygorystyczny proces, by otrzymać produkt końcowy. Ocet jabłkowy zawiera pektynę, która zmniejsza poziom złego cholesterolu i reguluje ciśnienie krwi. Ocet korzystnie wpływa na stan kości, dba o włosy, paznokcie, zęby. To cenne źródło potasu, który odpowiada m.in. za usuwanie z organizmu toksyn. Beta-karoten obecny w occie jabłkowym zapobiega uszkodzeniom skóry.

Składniki:

 700 ml octu jabłkowego (najlepiej organicznego)
 ¼ szklanki drobno posiekanego czosnku
 ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli
 2 świeże papryki chilli
 ¼ szklanki startego imbiru
 2 łyżki tartego chrzanu
 2 łyżki kurkumy w proszku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki (z wyjątkiem octu) wsypujemy do miski, mieszamy. Mieszaninę wsypujemy do średniej wielkości słoika, który zalewamy po brzeg octem. Najlepiej, jeśli 2/3 słoika to suche składniki, a resztę stanowi ocet. Słoik zakręcamy i energicznie nim potrząsamy. Słoik chowamy do szafki na 2 tygodnie, pamiętając, by kilka razy dziennie nim potrząsnąć. Po 14 dniach mieszaninę starannie wyciskamy i przecedzamy przez gazę. Tonik gotowy. Nie trzeba przechowywać go w lodówce, przez długi czas pozostanie świeży.
Tonik warto przygotowywać w rękawiczkach z uwagi na ostrą paprykę w składzie. Ma bardzo silny zapach.

Płuczemy tonikiem gardło i połykamy. Nie rozcieńczamy w wodzie, ponieważ taki zabieg obniża skuteczność. W celu zwiększenia odporności można pić jedną łyżeczkę dziennie i stopniowo zwiększać porcję do osiągnięcia jednego małego kieliszka dziennie. Jeśli walczymy z poważniejszą chorobą, pijemy łyżkę toniku 5-6 razy dziennie.
Tonik jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci, ale należy przestrzegać bardzo małych dawek. Składniki są całkowicie naturalne i nie zawierają żadnych toksyn.

Uwaga: Tonik jest bardzo ostry w smaku i daje uczucie gorąca! Warto po jego spożyciu zjeść kawałek pomarańczy, cytryny lub limonki by złagodzić uczucie ciepła i pieczenia.

Tagi:

Z przyjemnością zobaczymy Twoje komentarze

Dodaj Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Suplementy diety, zdrowa żywność
Logo
Rejestracja Nowego Użytkownika
Cieszymy się, że jesteś z Nami
Resetuj Hasło
Porównaj przedmioty
  • Całkowity (0)
Porównać
Wózek sklepowy