LOCLO® Błonnik Pokarmowy

 

LOCLO sprawia, że zapewnienie organizmowi niezbędnej  ilości błonnika w diecie staje się niezwykle proste. Stosując LOCLO wzbogacamy organizm nie tylko w błonnik, ale również w wiele substancji odżywczych.

LOCLO  zawiera zarówno włókna rozpuszczalne, jak i nierozpuszczalne.

Włókna rozpuszczalne stymulują oddawanie przechowywanego w wątrobie cholesterolu, celem ewentualnej eliminacji. Włókna nierozpuszczalne przechodzą przez układ trawienny prawie nietknięte, absorbując toksyny i stymulując naturalne wydalanie.

Przez wiele lat błonnik był uważany za bezwartościowy, obecnie uznawany za strażnika zdrowia i szczupłej sylwetki. Poniżej postaram się nieco przybliżyć sylwetkę tego niezbędnego w codziennej diecie składnika. Błonnik znajduje się tylko w produktach pochodzenia roślinnego, w naszym przewodzie pokarmowym nie podlega trawieniu. Błonnik, dostarczony do organizmu, zwiększa swoją objętość, a co za tym idzie, wywołuje uczucie sytości. Dlatego spożywanie produktów bogatych w błonnik jest zalecane osobom, które przejść na dietę odchudzającą. Błonnik pokarmowy występuje głownie  w postaci celulozy, hemicelulozy, ligniny, pektyny, gumy i śluzu.

80% chorób ma naturę przewlekłą, ale ich początek często zaczyna się w żle funkcjonujących jelitach. Jeżeli jelita są czyste i działają prawidłowo, czujemy się dobrze.Jeżeli jednak tak nie jest, do krwi będzie się przedostawało wiele trucizn powstających w procesach rozkładu, fermentacji i gnicia, zatruwając mózg i układ nerwowy, serce, płuca ( m.in.pojawi się nieświeży oddech ), układ trawienny (pojawią się bóle, wzdęcia i gazy ), krew ( m.in. pogorszy się stan cery ), stawy ( pojawi się sztywność czy bolesność) itd A przecież atakują nas jeszcze toksyny z zewnątrz, na co już nie zawsze mamy wpływ.

Spada więc przez toksyny ogólna odporność organizmu, który staje się podatny na wiele schorzeń. Nawet jeśli wypróżniamy się bezproblemowo, w jelitach i tak zalegają, przyczepione do ścianek jelit produkty odpadowe przemiany materii tzw kamienie kałowe czy osad, gromadzone przez wiele lat z niezdrowych produktów, które spożywamy.

Bardzo łatwo można sprawdzić w jakim stanie są nasze jelita :

TEST BURACZANY

Należy wypić sok z buraków lub zjeść sałatkę buraczaną i potem po pewnym czasie sprawdzić kolor moczu .Jeżeli będzie zabarwiony na kolor buraka, to znaczy, że błona śluzowa jelita grubego przestała prawidłowo pracować. Im prędzej i mocniej będzie zabarwiony mocz, tym gorszy jest stan jelita. Kamienie kałowe rozciągają ścianki jelit, które przestają pracować z pełną sprawnością. Aby przywrócić im tę sprawność, warto od czasu do czasu przeprowadzić oczyszczanie jelit .

Fruits and Vegetables --- Image by © Fukuhara, Inc./CORBIS

Fruits and Vegetables — Image by © Fukuhara, Inc./CORBIS

Po co nam błonnik?

  • pomocny  w zaparciach –  w przewodzie pokarmowym wchłania wodę, zwiększając tym objętość masy kałowej i przyspiesza usuwanie niestrawionych resztek. Ułatwia to regularne wypróżnienie się.
  • skuteczny w walce z otyłością – pomaga zrzucić zbędne kilogramy, ponieważ wchłania wodę, w wyniku czego pęcznieje i wypełnia żołądek, dając uczucie sytości.
  • obniża ciśnienie – błonnik wiąże jony sodu i tym samym pomaga obniżyć wysokie ciśnienie.
  • wyrównuje poziom glukozy we krwi – zwalnia przemianę węglowodanów przez blokowanie w pewnym stopniu dostępu glukozy do krwi, dzięki temu zmniejsza wydzielanie insuliny i pomaga w utrzymaniu stałego poziomu cukru we krwi.
  • obniża poziom cholesterolu – to za jego sprawą obniża się poziom trójglicerydów i „złego” cholesterolu (LDL)  we krwi- zapobiega miażdżycy.
  • oczyszcza organizm – działa jak miotełka, zarówno błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny  ułatwia usuwanie z organizmu toksyn,  kwasów żółciowych i  metali ciężkich- ołów, rtęć, czy nawet substancji rakotwórczych- świetnie sprawdzają się w tym przypadku jabłka i czarne oraz czerwone porzeczki.
LOCLOabsorbuje i usuwa toksyny z naszego układu pokarmowego, wspomaga odchudzanie, normalizuje pracę jelita grubego i cienkiego, obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi, ułatwia wypróżnianie

Zażywając Loclo wzbogacamy organizm w błonnik i wiele substancji odżywczych. Tym właśnie preparat ten wyróżnia się spośród biologicznie aktywnych suplementów wytwarzanych przez inne firmy.

babka

  • Loclo to jedno z najlepszych źródeł błonnika, niezbędnego składnika naszej codziennej diety, pobudzającego perystaltykę jelit i ułatwiającego trawienie. W składzie Loclo jest: pektyna jabłkowa, babka, brokuły, kurkuma, burak czerwony, rozmaryn, marchew, pomidor, kapusta, bioflawonoidy, olej saflorowy (szafranu fałszywego), smoła akacji i guma guar, otręby owsiane, cynamon
  • Nasiona babki są najbogatszym źródłem włókien odżywczych. Wchłaniają 8-14 razy więcej wody niż ważą i zamieniają się w masę podobną do żelu. Nasiona zawierają 10-30% śluzu (polisacharydy przyciągające wodę). W wielu produktach i rozmaitych dietach odchudzających używa się nasion babki w celu wypełnienia żołądka i obniżenia apetytu. Nasiona babki przyśpieszają odchudzanie, zwiększają objętość zawartości jelit, zmniejszają czas jej przejścia przez okrężnicę i przyśpieszają defekację. W wyniku badań klinicznych przeprowadzonych przez uczonych niemieckich zaobserwowano efektywność nasion babki przy zaparciach i rozwolnieniu. Babka łagodzi również bóle, zmniejsza krwotok i swędzenie hemoroidalne. Badania kliniczne nad pacjentami cierpiącymi na pęknięcia jelita grubego wykazały, że leczenie nasionami babki jest efektywne. W innych badaniach ustalono, że nasiona babki chronią jelita zwierząt eksperymentalnych przed toksynami zawartymi w jedzeniu. Powiększenie zawartości jelit i przyśpieszanie ich opróżniania pozwoliło zmniejszyć czas kontaktu toksyn z błoną śluzową jelit. Badania naukowe potwierdzają, że dieta wzbogacona o błonnik zmniejsza ryzyko raka jelita grubego. Podczas wielu badań klinicznych ujawniono zdolność nasion babki do obniżenia ogólnego poziomu cholesterolu. Pacjenci zażywali nasiona babki 3 razy dziennie w ciągu 8 tygodni. Po 4-ch tygodniach kuracji znacznie obniżył się ogólny poziom cholesterolu. Mechanizm zmniejszenia jego ilości polega na pobudzeniu wydzielania żółci
  • Pektyna i owies dodane są do nasion babki jako naturalne źródło błonnika. Działanie pektyny podobne jest bardzo do działania nasion babki. Wchłaniając wodę włókna te uczestniczą w formowaniu mas kałowych i wpływają korzystnie na pracę jelit
  • Pektyna jabłkowa – przysłowie angielskie głosi: „Zjadaj po jednym jabłku codziennie a lekarz zostanie bez chleba”. Jabłka zawierają błonnik rozpuszczalny (pektynę), który chroni przed nowotworami jelita grubego. Podczas badań przeprowadzonych na uniwersytecie w Texasie zauważono, że przy karmieniu zwierząt pektyną dwukrotnie zmniejszyła się liczba schorzeń onkologicznych. Pektyna odgrywa ważną rolę w obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi. Zmniejsza również koncentrację cukru we krwi osłabiając tym samym niszczące działanie cukrzycy na organizm. Pektyna sprzyja usuwaniu toksyn i metali z organizmu, zmniejsza uboczne efekty terapii promieniowej
  • Smoły akacji i guma guar obniżają apetyt, zmniejszają poziom cholesterolu, trójglicerydów, lipoproteidów o niskiej gęstości oraz wiążą substancje toksyczne i usuwają je z organizmu
  • Otręby owsiane to błony ziaren owsianych. Obniżają poziom cholesterolu we krwi, usuwają substancje toksyczne i regulują poziom cukru we krwi
  • Pomidory dostarczają organizmowi witaminy A, ß-karotenu, kwasu foliowego, likopenu, żelaza i wapnia. Dzięki zawartości witaminy C w pomidorach lepiej przyswajane jest żelazo. Wiadomo, że pomidory zmniejszają ryzyko powstania zarówno choroby wyrostka robaczkowego, jak i raka (dzięki zawartości ß-karotenu, kwasu foliowego i likopenu). Na podstawie badań przeprowadzonych w USA ustalono, że u kobiet z wysoką zawartością likopenu rzadziej rozwijają się nowotwory szyjki macicy. Uczeni włoscy zaś twierdzą, że pomidory zmniejszają ryzyko zachorowania na raka płuc
  • W marchwi jest dużo błonnika rozpuszczalnego, który pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Oprócz błonnika marchew zawiera: karoten, witaminę C, B6, kwas foliowy, żelazo i potas. Dzięki tym składnikom marchew zmniejsza możliwość rozwoju chorób sercowo-naczyniowych i raka, pomagaj zachować dobry wzrok aż do wieku starszego, wzmacnia układ odpornościowy i zwalczać zaparcia
  • Burak jest bogatym źródłem kwasu foliowego, witaminy C i magnezu. Błonnik buraka obniża poziom cukru we krwi i zapobiega rakowi jelita cienkiego oraz grubego, trzustki, prostaty i piersi
  • Uważa się, że brokuły zapobiegają rakowi i wzmacniają system immunologiczny, będąc bogatym źródłem witaminy C i kwasu foliowego. W brokułach jest również błonnik, potas, wapń i selen. Ustalono, że brokuły zmniejszają ryzyko chorób piersi, powstawania nowotworów zwłóknieniowo-cystowych. Zauważono też pozytywny efekt stosowania brokuł jako środka zarówno chroniącego przed atakami serca i wylewami jak i zaparciami. Brokuły pomagają również w walce z cukrzycą
  • kapuście zawarte są substancje przeciwnowotworowe (sulforan, ß-karoten, witaminy C, witamin z grupy B, błonnik). Roślina ta zmniejsza możliwość rozwoju raka, pomaga leczyć wrzody, ma właściwości bakteriobójcze i antywirusowe. Ustalono, że kapusta pomaga zmniejszyć ryzyko zwłóknieniowo-cystowych chorób piersi. Rozmaite składniki kapusty stymulują układ odpornościowy, a błonnik sprzyja normalizacji stolca i zapobiega powstawaniu hemoroidów oraz innych chorób, spowodowanych zaparciami
  • Cynamon polepsza trawienie, wzmacniając wydzielanie śliny i resorbcję żołądkową, zmniejsza skurcze mięśniowe
  • Rozmaryn włączono w ten kompleks dzięki jego działaniu wiatropędnemu
  • Kurkuma to świetny antybiotyk naturalny, ułatwiający trawienie a jednocześnie normalizujący mikroflorę jelit. Wiadomo również, że kurkuma neutralizuje substancje rakotwórcze stymulując czynność pęcherzyka żółciowego i niszcząc wolne rodniki

Loclo pozwala : odzyskać czystość jelita i znormalizować jego pH na niskokwaśny przywrócić do normy perystaltykę jelit, co pomoże zlikwidować używanie środków przeczyszczających odbudować mikroflorę jelita grubego zniszczoną przez zażywanie lekarstw, głównie antybiotyków, spożywanie pozbawionego włókien pokarmowych pożywienia, rafinowanego, z przewagą potraw gotowanych czy drożdżowego pieczywa lub ciast

 

  • Jest źródłem błonnika
  • Stwarza sprzyjające środowisko dla normalnej mikroflory jelit
  • Aktywizuje perystaltykę jelit, sprzyja ich regularnemu oczyszczeniu
  • Stwarza sprzyjające środowisko dla normalnej mikroflory jelit
  • Adsorbuje substancje toksyczne z krwi i usuwa z organizmu
  • Obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi
  • Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka
  • Zmniejsza skutki uboczne leczenia z wykorzystaniem naświetlań
  • Wzmacnia układ odpornościowy

WSKAZANIA:

Produkt może być stosowany jako środek dla zdrowej diety i wzbogacenia żywienia. Również zalecany jest przy leczeniu: zaparć, hemoroidów, pęknięciach jelita, kolkach, meteoryzmie, w profilaktyce nowotworów jelita grubego i cienkiego, przy zwalczaniu nadwagi, w leczeniu miażdżycy tętnic (obniżenie poziomu cholesterolu), przy zatruciach solami metali ciężkich (wiąże je i usuwa z organizmu), w terapii promieniowej (zmniejsza jej skutki uboczne).

SKŁAD 1 ŁYŻKI:
9,5 g:

  • Błonnik – 3,8 g (3,2g rozpuszczalne i 0,6g nierozpuszczalne)
  • Mieszanka opatentowana – 9500 mg
  • Nasiona babki (Plantago psyllium)
  • Fruktoza
  • Pektyna jabłkowa
  • Otręby owsiane (Avena sativa)
  • Guma guar (Cyamopsys tetragonolobus)
  • Smoła akacji (Acacja seyal)
  • Kwas cytrynowy
  • Kora cynamonu (Cinnamonus cassia)
  • Olej nasion safloru (fałszywy szafran) (Carthamus tintorius)
  • Kwiaty brokuł (Brassika oleracea)
  • Korzeń kurkumy (Curkuma longa)
  • Liście rozmarynu (Rozmarinus officynalis)
  • Buraki czerwone (Beta vulgaris)
  • Pomidor (Solanum licopersicum)
  • Marchew (Dausus carola)
  • Liście kapusty białej (Brassika oleracea)
  • Liście kapusty chińskiej (Brassika rapa)
  • Gesperydyna (bioflawonoid)
  • Bioflawonoidy cytrusowe (pomarańcza i grapefruit)

 

STOSOWANIE:
Rozpuścić 1 łyżkę w szklance zimnej wody, dobrze wymieszać i od razu wypić. Zaleca się wypić dodatkowo 1-2 szklanki wody. Preparat należy przyjmować 30-60 minut przed posiłkiem.

Rano, będąc na czczo, rozpuścić jedną łyżeczkę lub łyżkę proszku ( można dobrać indywidualnie dawkę) w szklance letniej wody, wymieszać, od razu wypić ; po ok.pół godzinie wypić drugą szklankę letniej wody ( najlepiej gdyby to była woda z chlorofilem ) ; po kolejnej pół godzinie można zjeść śniadanie . W szczególnych przypadkach można zażywać 2 godziny po kolacji na noc, ale też popijając po pół godzinie szklanką letniej wody ( najlepiej z chlorofilem ). Stosując Loclo starać się pić dostatecznie dużo w ciągu dnia. Uwaga : przy ostrych stanach chorób żołądkowo jelitowych, niedrożności jelit i syndromie małej absorpcji konieczna jest konsultacja z lekarzem; przy nieżycie żołądka z podwyższonym wydzielaniem – stosować Loclo z posiłkiem

UWAGA:
Przy ostrych stanach chorób jelitowo-żołądkowych, niedrożności jelit i syndromie małej absorpcji, konieczna jest konsultacja z lekarzem. Przy chorobie wrzodowej żołądka, której towarzyszy nadmierne wydzielanie soków żołądkowych, należy stosować Loclo podczas jedzenia.

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Treści i produkty widniejące na stronie: tabelazdrowia.pl mają na celu polepszenie stanu organizmu np. poprzez wzmocnienie układu odpornościowego czyli informowanie o zdrowym stylu życia i odżywianiu, a nie zastąpienie, kontaktu pomiędzy czytelnikiem strony a jego lekarzem.Filtr wyszkiwania: "problemy zdrowotne" pokazuje choroby na które dane produkty mogą wspomagać powrót do zdrowia lecz nie leczyć. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych na naszej stronie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych na stronie tabelazdrowia.pl .