Edumed Cukier trzcinowy, 15 x 500 g

0
Dodaj do porównania

79,00 

SKU: 24eb59e5cc14 Kategorie: ,

Stosowany jest równiez jako przyprawa. Wzmacnia smak potraw: peklowanego miesa, dresingów do salatek, ciemnych sosów do mies i drobiu oraz pikantnych zup. Doskonale podkresla smak domowych dzemów i likierów. Czesto jest stosowany do dekoracji wykwintnych deserów.Trzcina cukrowa (cukrowiec lekarski) pochodzi prawdopodobnie z terenów Nowej Gwinei. Jest to wieloletnia trawa uprawiana w wilgotnym klimacie równikowym i podrównikowym. Potrzebuje slonca, temperatury powyzej 21 st. C, zyznej gleby i raczej plaskiego terenu. Grube lodygi trzciny, która moze osiagac wysokosc nawet do 6 metrów, sa wypelnione silnymi wlóknami. Cukier jest produkowany ze slodkiego soku, który roslina magazynuje w lodygach. Dojrzala trzcina zawiera okolo 10-20% cukru. Cukier trzcinowy posiada naturalny, zlotobrazowy kolor, a otrzymuje sie go poprzez krystalizacje gotujacego sie w wielkich bebnach soku. Wówczas powstaje surowy cukier trzcinowy o wyraznym zabarwieniu, pokryty cienka warstwa melasy. Najlepszej jakosci cukier trzcinowy wytwarzany jest na Mauritiusie, malenkiej wyspie na Oceanie Indyjskim.

Pytania ogólne

Nie ma jeszcze zapytań.

Suplementy diety, zdrowa żywność
Logo
Rejestracja Nowego Użytkownika
Cieszymy się, że jesteś z Nami
Resetuj Hasło
Porównaj przedmioty
  • Całkowity (0)
Porównać
Wózek sklepowy