Chlorofil w Płynie

Chlorofil w Płynie

Chlorofil to zielony barwnik występujący w roślinach, biorący udział w procesie fotosyntezy. Ma pozytywny wpływ na organizm człowieka, jest bowiem znany z właściwości oczyszczających. Chlorofil w Płynie to suplement doskonały dla układu krążenia. Ma przyjemny smak naturalnej mięty pieprzowej.

 

[box type=”bio”]

Chlorofil niezbędny jest dla ludzi, którzy z jakiejkolwiek przyczyny nie otrzymują światła słonecznego, np. pracownikom biur i mieszkańcom dużych miast, ludziom przemęczonym i zestresowanym.

Chlorofil jest pierwszą pomocą przy nagłym, nawet silnym zatruciu lub migrenie. To właśnie on nadaje zieloną barwę roślinom.

Chlorofil – zielony barwnik wchodzący w skład większości roślin. Jest to jedyna substancja w przyrodzie, która magazynuje światło słoneczne. Średnio co dziesięć sekund w żywym organizmie umierają miliony komórek, zastępowane nowymi pobierającymi pokarm z dostarczonych substancji. Ubogi w światło pokarm powołuje do życia komórki o niskim poziomie witalności, co w konsekwencji przyśpiesza proces starzenia organizmu. Przykładem może być zbyt duże spożywanie mięsa, nabiału, cukrów, słodyczy, kawy, napojów gazowanych i innych niezdrowych produktów żywieniowych, bardzo zakwaszających nasz organizm. W ten sposób w naszym organizmie mogą rozwinąć się liczne choroby.

gardens-planted-organized

By zachować równowagę kwasowo-zasadową na poziomie 7,35 musimy spożywać artykuły żywnościowe bogate w zasady, np. warzywa, owoce, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralną, ziołowe herbaty. Niestety pęd życia i skażona żywność często nie pozwalają nam na utrzymanie zdrowej diety. By zadbać o nasze zdrowie niezbędna jest suplementacja chlorofilem, który zrównoważy naszą złą dietę. Według naukowców, najbardziej korzystnym dla naszego organizmu jest chlorofil w postaci płynnej.

Oczyszczanie organizmu: 

  • – oczyszcza krew, limfę i płyny wewnątrzkomórkowe,
  • – eliminuje toksyny, metale ciężkie i wolne rodniki,
  • – usuwa pozostałości po lekach,
  • oczyszcza przewód pokarmowy i wydalniczy,
  • – pomaga oczyścić wątrobę,
  • – dezaktywuje i eliminuje karcynogeny (substancje powodujące raka),
  • – zwalcza i eliminuje bakterie patogenne, dezynfekuje i odtruwa organizm,
  • – niszczy bakterie w ranach,
  • – usuwa nieprzyjemny oddech i zapach ciała.

 

Przeciwzapalne działanie:

  • – przeciwdziała stanom zapalnym: ból gardła, ropotok, zapalenie dziąseł, zapalenia i owrzodzenia błony śluzowej żołądka i jelit,
  • – zatrzymuje próchnicę i choroby dziąseł (stosować jako aplikacje),
  • – zmniejsza ilość wydzielin kataralnych i poprawia naturalny drenaż nosa,
    – leczy wszelkie stany zapalne skóry,
    – leczy żylaki,
  • – łagodzi objawy bolesnych hemoroidów.

 

Przywracanie równowagi w organizmie:

  • – utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu,
  • – usprawnia organizm,
  • – reguluje pracę jelit i pomaga pozbyć się gazów,
  • – stabilizuje ciśnienie krwi i oddychanie,
  • – łagodzi problemy nadmiaru cukru we krwi.

 

Odżywianie i regeneracja organizmu:

  • – wspomaga regenerację czerwonych krwinek,
  • – usprawnia prace tarczycy i trzustki,
  • – zapobiega kamicy nerkowej,
  • – zwiększa odporność organizmu,
  • – przyspiesza proces gojenia ran,
  • – przyspiesza gojenie się wrzodów,
  • – wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit,
    – uaktywnia enzymy do wytwarzania witamin E, A, i K,
  • – dostarcza tlen do mózgu i każdej komórki ciała,
  • poprawia wydzielanie mleka u matek karmiących,
  • – wpływa korzystnie na narządy limfatyczne,
  • – wzmacnia układ naczyniowy,
  • – wspiera leczenie cukrzycy,
  • – łagodzi objawy astmy,
  • – pomaga przy anemii,
  • – może zapobiegać zmianom patologicznym w molekułach DNA,
  • – może blokować pierwszy etap przekształcania zdrowych komórek w rakowe i zapobiegać chorobom nowotworowym,
  • – pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek w organizmie, wskutek czego zapobiega przedwczesnemu starzeniu i arteriosklerozie,
  • – odnawia tkanki (katalizuje odnowę komórkową), odmładza skórę i pomaga w zachowaniu młodości ciała,
  • – kontroluje problemy skórne poprzez eliminację wolnych rodników,
  • – chroni przed szkodliwym promieniowaniem,
  • – łagodzi stan nerwowy i zmniejsza niepokój,
  • – dodaje energii.

Zawartość składników w 1 łyżeczce 5 ml: chlorofilina sodowo-miedziowa – 15 mg.

Inne składniki: woda oczyszczona, gliceryna rozpuszczalna (stabilizator), olejek miętowy (substancja aromatyczna).

Jedną łyżeczkę produktu dodać do szklanki wody lub innego napoju, pić 3 razy dziennie w trakcie posiłków.

Zdaniem prof. Ragnar Berg, amerykańskiego eksperta ds. żywieniowych, utrzymanie zdrowia zależy od codziennej diety. Powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W zdrowym ciele współczynnik pH powinien mieścić się w przedziale 7,3-7,4 co odpowiada odczynowi zasadowemu. Dieta bogata w żywność kwaśną w dłuższej perspektywie podniesienie kwasowość naszego organizmu (zakwaszając go), wywołując zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenie stawów, wyższe ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.
W obliczu wielu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, czyhających w żywności i napojach (ważna jest jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych. CHLOROFIL W PŁYNIE pobudza proces oczyszczania organizmu z toksyn.

chlorofil_hemoglobina

Struktura chlorofilu jest bardzo zbliżona do hemu, barwnika krwi. Cząsteczka hemoglobiny ma prawie taki sam kształt jak cząsteczka chlorofilu. Hemoglobina posiada w swoim centrum atom żelaza (Fe), natomiast chlorofil atom magnezu (Mg). W skład chlorofilu wchodzi 2,7% magnezu co daje kolor liści i igieł. 
Chlorofil jest zdolny do prowadzenia reakcji fotochemicznej, której energia kumuluje się w trwałych związkach biochemicznych. Glonom ten związek jest niezbędny do przyswajania promieni słonecznych i ich zamianę na energię.

Chlorofil, podobnie jak hemoglobina ma ogromną zdolność i łatwo łączy się z tlenem. Gdziekolwiek znajdzie się w Twoim organizmie, jako idealny chelator, zawsze zabiera ze sobą niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii. W ten sposób rozwój ewolucji świata roślinnego i zwierzęcego został udokumentowany przez Leonarda Marchlewskiego, profesora chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego. Chlorofil ma szczególne znacznie w chorobach układu odpornościowego, nowotworach i chorobach autoimmunologicznych.

 

Chlorofil w Płynie­­­ jest pozyskiwany przez NSP z lucerny siewnej. Lucerna jest jednym z najlepszych źródeł białka, chlorofilu, karotenu, witaminy A (retinolu), witaminy D, E, B6, K i kilku enzymów trawiennych. Dzięki głębokiemu systemowi korzeniowemu, który zezwala na dobrą absorpcję składników mineralnych, lucerna jest dobrym źródłem wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, potasu i pierwiastków śladowych.

Z przyjemnością zobaczymy Twoje komentarze

Dodaj Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Suplementy diety, zdrowa żywność
Logo
Rejestracja Nowego Użytkownika
Cieszymy się, że jesteś z Nami
Resetuj Hasło
Porównaj przedmioty
  • Całkowity (0)
Porównać
Wózek sklepowy